Att hitta den optimala transportlösningen är en komplex utmaning för många företag världen över. Är LTL eller FTL den bästa lösningen för ert gods? Vi på TKL Logistics strävar alltid efter att kunna erbjuda internationell lastbilstransport med precision. Nu reder vi ut begreppen och öppnar upp till mer kostnadseffektiv logistikhantering än någonsin – med TKL Kundportal.

Vikten av transportalternativ

Som importerande företag är det viktigt att hitta ett fraktsätt som matchar er leverantörs varuflöde, men även er egen lagerkapacitet. Vid lastbilsfrakt finns det en hel del grundläggande och i många fall avgörande aspekter att ta hänsyn till vid val mellan LTL och FTL – såsom budget, tid och godsets volym. Vi på TKL Logistics börjar med att reda ut begreppen.

Vad är LTL?

LTL (Less than Truckload) är ett alternativ som med fördel nyttjas när godset inte uppnår tillräcklig volym för att fylla en hel lastbil eller trailer. Vid LTL delar ert företag såväl lastutrymme som transportkostnader med andra företag. LTL är därmed en kostnadseffektiv metod vid lastbilsfrakt, inte minst för små och medelstora företag med relativt små volymer per sändning. Värt att notera är att en LTL-transport har längre ledtid än körningar där hela lastutrymmet är bokat av er. Ofta på grund av att det finns flera stopp och tillhörande omlastningar längs vägen.

Vad är FTL?

FTL (Full Truckload) innebär att hela lastutrymmet bokas för ert gods – ett kostnadseffektivt och praktiskt transportval för företag som transporterar stora volymer. Med en hel transport bokad av ert företag levereras godset snabbare samtidigt som det finns större möjligheter till flexibilitet vid eventuella förhinder. Vid transport av farligt eller känsligt gods kan FTL vara en ren nödvändighet, även om inte godset fyller hela lastutrymmet.

Kostnadseffektiv logistik med TKL Kundportal

Med lång erfarenhet av att frakta gods med lastbil har vi öppnat upp till ett enklare sätt för företag att hantera sina frakter. Med TKL Kundportal kan ni enkelt beräkna och jämföra kostnader i ett användarvänligt gränssnitt och hitta det mest lönsamma fraktalternativet för er. Oavsett om ni vill frakta gods med vår egen linjetrafik mellan Sverige och Norge, nyttja vårt breda kontaktnät i Europa eller testa på lastbilsfrakt från Kina kommer TKL Kundportal att guida er till den optimala transportlösningen för ert företag. Med alla tillgängliga fraktalternativ presenterade i portalen kan ni smidigt och enkelt boka den fraktlösning som matchar era behov och förutsättningar bäst. Välkommen till logistik som det borde vara.

Vill ni också använda TKL Kundportal?

Som kund till TKL Logistics får ni tillgång till TKL Kundportal. Dessutom har ni givetvis alltid tillgång till personlig service. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om hur ni kan ta ert företags transporthantering till nästa nivå med hjälp av TKL Kundportal.

Vår kundportal Kontakta oss