TKL logistics lanserar nu tåget som ett alternativ till sjö och flyg, när det gäller frakt från Kina. Det är ett klimatsmart transportval, som är billigare än flyg och snabbare än båt.

Värnamo är centralort för TKL logistics. Men hela världen är spelplanen. Företaget har idag elva egna kontor i Asien och tre kontor i Sverige. Och över hela världen har man samarbetspartners.
För ett globalt speditionsföretag som TKL logistics är naturligtvis Asien mycket viktigt. En stor del av världens godstransporter kommer ju därifrån.

Säkert och snabbt

För att frakta gods från Asien har det hittills funnits främst två alternativ; med båt över världshaven, eller med flyg.
Båda sätten har sina nackdelar. Båtfrakt tar ganska lång tid och flyg blir ganska dyrt om man ska skicka lite tyngre gods.
Men nu har TKL tagit fram säkra och snabba alternativ för att frakta gods med tåg från Kina istället.
– Vi har sett ett behov av något mitt emellan sjö och flyg, både kostnadsmässigt och tidsmässigt, säger Gustaf Lundgren på TKL logistics.
TKL vill vara ett speditionsföretag med en nära och personlig service till sina kunder. Som kund får man en egen kontakt på företaget, som alltid finns till hands för att lösa de dagliga transportrutinerna.

På plats i Kina

Det är också viktigt för TKL att ha en egen närvaro i de viktigaste länderna. Oscar Lundgren är hemma i Värnamo just nu, men har arbetat mycket i Asien.
– Jag har bott i Hong Kong i två och ett halvt år och reser mycket mellan våra asienkontor, säger Oscar Lundgren.

Hur är det att jobba som svensk i Asien?
– Det är spännande. Man har fått vara med om en speciell resa. Det är verkligen något som jag kommer att ha nytta av framåt i livet.

Text och foto:
Thomas Lundh
SEO Kompetens