Tågfrakt erbjuder en attraktiv balans mellan fraktkostnader och ledtider när du ska frakta gods från Kina till Sverige. De dagliga avgångarna skapar flexibilitet och gör det möjligt att upprätthålla effektiva varuflöden, som dessutom är snälla mot miljön. Läs vidare så förklarar vi på TKL Logistics mer om fördelarna med att frakta ditt gods via tåg från Kina.

Tågfrakt från Kina

Många importerande företag i Sverige har de senaste åren upptäckt tågfrakt som ett effektivt alternativ till den dyrare flygfrakten och mer tidsödande sjöfrakten. Om du ska frakta gods från Kina till Sverige är tågfrakt både en pålitlig och attraktiv transportlösning, oavsett om det rör sig om hela containrar eller mindre volymer. De låga utsläppen av koldioxid är ytterligare en anledning till dess ökande popularitet. 

Ekonomiskt

Tågfrakt erbjuder en attraktiv balans mellan fraktkostnader och ledtider, vilket gör det till ett ekonomiskt alternativ för verksamheter vars gods behöver komma fram relativt snabbt. Det är betydligt billigare än flygfrakt och i jämförelse med sjöfrakt halveras ledtiden – som för tågfrakt från Kina ligger på ungefär 23 dagar. De dagliga avgångarna möjliggör även ekonomiska effektiviseringar och skapar flexibilitet i dina transportkedjor.

Kostnaden för tågfrakt från Kina beror på godsets volym och om du ska frakta LCL (Less than Container Load) eller FCL (Full Container Load). Vid en mindre volym är LCL ofta ekonomiskt fördelaktigt eftersom du då delar både lastutrymme och transportkostnader med andra importerande företag. Här kan du läsa mer om valet mellan FCL och LCL vid tågfrakt från Kina. 

Miljövänligt

Tågfrakt ger låga utsläpp av koldioxid och är därför ett attraktivt alternativt för företag som värdesätter en stark hållbarhetsprofil. I jämförelse med flygfrakt ger det ett betydligt lägre utsläpp per kilo fraktat gods – utan att du behöver kompromissa med varken kostnad eller tid.

Snabba ledtider

Ledtider är ofta en viktig aspekt i att upprätthålla fungerande och kostnadseffektiva varuflöden. För tågfrakt från Kina ligger ledtiden på cirka 23 dagar – vilket är hela tre till fyra veckor kortare än med båtfrakt. Om din verksamhet prioriterar snabba leveranser till attraktiva fraktpriser är tågfrakt ett givet val som erbjuder en bra balans. 

Boka din tågfrakt med TKL Logistics

Vi på TKL Logistics har lång erfarenhet av tågfrakt från Kina och är en ledande aktör på marknaden. Oavsett storleken på ditt gods kan vi erbjuda trygga och flexibla transportlösningar till konkurrenskraftiga priser. Som kund hos oss får du även tillgång till vår innovativa plattform TKL Kundportal, där du kan boka frakt och följa alla dina transporter i realtid. Självklart är din personliga kundkontakt med dig hela vägen – från första kontakt till slutleverans. Ta steget till en kostnadseffektiv, trygg och stabil logistikhantering med TKL Logistics du också.

Vår kundportal