Som importerande företag finns det många fördelar med att välja tågfrakt från Kina för att transportera ert gods till Sverige. Det är ett kostnadseffektivt transportmedel som kan anpassas efter din verksamhets kapacitet med valet av FCL- eller LCL-frakt. De dagliga avgångarna skapar flexibilitet i din transportkedja och gör det till en kostnadseffektiv och stabil fraktmetod.

Ett pålitligt och attraktivt val

Tågfrakt har de senaste åren blivit ett vanligt förekommande transportmedel för importerande företag i Sverige. Tack vare de mångmiljardinvesteringar i högkvalitativa järnvägar mellan Kina och Europa finns det nu gott om möjligheter att frakta gods från Kina via tåg – ett både ekonomiskt och hållbart alternativ. 

Avgångarna sker på daglig basis, vilket möjliggör effektiviseringar och flexibilitet i dina transportkedjor. Med kortare ledtider än med båtfrakt samt billigare transportkostnader än flygfrakt är det inte förvånande att allt fler företag väljer att importera sitt gods med hjälp av tågfrakt från Kina. 

Stärker verksamhetens hållbarhetsprofil

Om du och ditt företag värdesätter en stark hållbarhetsprofil är tågfrakt från Kina ett lämpligt alternativ med låga utsläpp – enbart 0,8 CO2 per fraktat kilo. Den attraktiva balansen mellan fraktkostnader och ledtider gör det till ett av få miljövänliga transportmedel där du inte behöva kompromissa med tid och kostnader för att få ett miljömässigt hållbart logistikflöde.

Olika fraktalternativ vid tågfrakt från Kina

När du bokar tågfrakt får du välja mellan två fraktalternativ – LCL och FCL. Valet kommer eventuellt att påverka dina transportflöden ur både ett ekonomiskt och tidsmässigt perspektiv, vilket innebär att det är viktigt att du väljer rätt utifrån din verksamhets perspektiv. Oavsett vad du väljer kan vi som en ledande aktörer erbjuda dig högkvalitativ tågfrakt från Kina.

Vad betyder LCL?

LCL är en förkortning för Less than Container Load och innebär att du under din tågfrakt delar på lastutrymmet med andra företag. För dig som ska frakta mindre volymer är det här ett attraktivt alternativ då du även delar på fraktkostnaderna, vilket blir ekonomiskt fördelaktigt om du inte själva kan fylla hela containern med ditt gods. Ledtiden för tågfrakt kan vid LCL bli något längre då det ofta tillkommer fler stopp och omlastningar under resan.

Vad betyder FCL?

FCL är istället en förkortning för Full Container Load, där du bokar hela lastutrymmet för ditt gods. Vid tågfrakt av större mängder gods är FCL i de flesta fall det mest fördelaktiga alternativet – både kostnadsmässigt och i form av ledtid och effektivitet. Godset fraktas raka vägen från din leverantör till dess slutdestination och du kan själv välja hur det ska packas och emballeras, vilket minimerar risken för transportskador. 

Vi hjälper dig hela vägen

Vill du boka tågfrakt från Kina för att transportera ditt gods till Sverige? Vi på TKL Logistics är en av de ledande aktörerna inom tågfrakt och kan erbjuda dig flexibla och högkvalitativa transportlösningar – oavsett hur stor eller liten din försändelse är. När du samarbetar med oss finns vi med dig hela vägen från första prisjämförelse till ditt gods slutleverans. Du kan dessutom följa din leverans i realtid med hjälp av vår kundportal. Boka en kostnadsfri konsultation idag för mer information om hur vi kan hjälpa just dig.

Vår kundportal