Idag är lastbilsfrakt och pallfrakt ett populärt transportalternativ inom Europa, dessutom är det numera även en intressant valmöjlighet för frakter från Kina. Men den ena transporten är inte den andra lik. Så vilket är då det mest kostnadseffektiva alternativet och vilken pall ska du välja för ditt gods? Vi visar vägen till den optimala transportlösningen – för dig som vill frakta med pall.

Lättare gods – är pallfrakt det mest kostnadseffektiva alternativet?

Pallfrakt är i de allra flesta fall ett mycket kostnadseffektivt alternativ. Men innan du bestämmer dig för att frakta ditt gods med pall kan det vara bra att utforska alternativen. Det finns nämligen en hel del tips och trix för att komma undan så billigt som möjligt. Till exempel kan det vara ett billigare alternativ att skicka lättare gods som enskilda paket, snarare än att lasta allt på en gemensam pall. Detta beror på att lättare gods lastat på pall kan leda till att pallen inte blir stapelbar – vilket i sin tur resulterar i fler debiterade flakmeter.

Välj rätt pall – det billigaste alternativet för ditt gods

Ska du däremot skicka lite tyngre gods på ett kostnadseffektivt sätt finns det en hel del alternativ att välja mellan. Vi hjälper dig att förstå vilken pall som blir det mest kostnadseffektiva alternativet för just dig.

  • Kvartspall Den så kallade kvartspallen är anpassad för gods upp till 200 kilo – ett bra alternativ när du behöver packa stort och tungt och det inte lämpar sig att skicka godset som enskilda paket.
  • Halvpall Om ditt gods väger upp till 500 kilo är halvpall ett bra alternativ. Glöm inte att ange rätt fraktprodukt – det kan hjälpa dig att spara in en stor del av fraktkostnaden.
  • Helpall Helpall är ett perfekt alternativ när ditt gods inte ryms på eller är för tungt för en kvarts- eller halvpall. En helpall fungerar för gods som väger upp till 1000 kilo.
  • Specialpall Har ditt gods udda mått? Då är en specialpall ett kostnadseffektivt alternativ. Här beror pallens maxvikt och maxmått på konstruktionen, men också transportörens villkor.

Undvik oförutsedda kostnader – tänk på det här

Det finns en rad olika saker att försäkra sig om för att slippa oförutsedda kostnader. Se alltid till att hålla dig inom maxvikt och maxmått. Ta pallens höjd i beaktning, var noggrann med att godset inte sticker ut utanför pallen och räkna alltid med själva pallens vikt i totalvikten. Ha även i åtanke att packa med en jämn fördelning, så att pallen kan fraktas så stabilt som möjligt.

TKL Kundportal – All transporthantering i en plattform

Vi på TKL Logistics vill ge dig full insyn och kontroll över alla dina frakter – världen över. Med vår kundportal kan du därför få världen att rulla med ett knapptryck. Via ett modernt och användarvänligt gränssnitt bokar du snabbt dina frakter och har full kontroll hela vägen från punkt A till punkt B. Däremellan har du under dygnets alla timmar tillgång till realtidsinformation gällande status för dina frakter.Läs mer eller kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan effektivisera ditt företags transporter. Välkommen till logistik som det borde vara!

Lastbilsfrakt Kontakta oss Vår kundportal