En speditör arbetar med att hitta den optimala transportlösningen för kunders räkning. Läs vår guide nedan för mer information om vad en speditör egentligen gör.

Vad gör en speditör?

En speditör kan hantera hela transportflödet från start till mål och säkerställer att allt går rätt till i transportprocessen. Detta görs bland annat genom att:

  • Boka rätt transportmetod
  • Organisera upphämtning av varor från leverantören
  • Sköta all kommunikation med myndigheter vid tullklarering och införande av gods över landsgräns
  • Säkerställa att rätt dokument finns till hands, såsom försäkringar, fakturor och övriga nödvändiga handlingar
  • Ha koll på och planera lagerhanteringen

Vilka är fördelarna med att använda en speditör?

Eftersom speditörens roll är att tillgodose en så effektiv transport av godset som möjligt, finns det många fördelar med att anlita en speditör. Det sänker kostnaderna och säkerställer att alla godstransporter uppfyller aktuella lagar och regler.En erfaren och duktig speditör kan erbjuda lösningar på oförutsedda transportproblem, exempelvis genom att rekommendera alternativa rutter som är mer tids- och kostnadseffektiva. De tar även hand om alla administrativa processer och kontrollerar att frakten följs av korrekt dokumentation, vilket sparar tid och energi för företag som regelbundet importerar eller exporterar varor.Framför allt är det fördelaktigt att använda en speditör, eftersom det hjälper till att säkerställa att ett företags varor anländer i tid och i rätt skick — så kostnadseffektivt som möjligt. Detta är avgörande för företag som vill bygga ett pålitligt rykte och varken har råd att slösa pengar eller att riskera att kunder får skadat gods levererat.

Sammanfattningsvis

En speditör hjälper ditt företag att säkerställa att dina leveranser kommer fram i rätt tid och i rätt skick. De kommer inte bara att använda sin branschkompetens för att minska kostnaderna, utan kommer även att hjälpa till att hitta innovativa lösningar på eventuella transportproblem. Om du behöver internationell sändningsverksamhet via flyg, sjö eller land, kan du överväga att använda en speditör för att skydda din last och säkerställa en professionell hantering av ditt företags transportrelaterade angelägenheter.För att kunna ha de mest kvalitativa transportlösningarna inom sjö, bil, tåg, flyg och kurir krävs det samarbete med en mängd olika transportörer. När du samarbetar med TKL Logistics är vi den enda kontakt du behöver. Vi har ett brett kontaktnät och samarbetspartners över hela världen. Kontakta oss för att få veta mer!