Det kan vara svårt att veta vad exakt ett logistikföretag gör och varför det kan vara fördelaktigt att använda sig utav ett sådant. Ett logistikföretag kan spela en viktig roll för ett företags utveckling och lönsamhet. Med globala flöden mellan er och leverantören är transportkedjan både komplex och omfattande. Därför kan ni faktiskt spara in på kostnader och tid genom att anlita ett företag som sköter logistiken. Läs vidare så berättar vi mer. 

Ett effektivt logistikföretag

Genom att anlita ett logistikföretag som erbjuder kompletta lösningar för all logistikhantering frigör ni utrymme för er verksamhet – ni kan fokusera på det som ni gör bäst. Ett välordnat logistikföretag tar ansvar och har den expertis som behövs när varor ska fraktas världen över. Det finns dessutom logistikföretag, som exempelvis vi, TKL Logistics, som verkar globalt och har ett stort nätverk världen över. Det i sin tur gör att vi får ta del av förmånliga priser och därför kan vi kostnadseffektivisera transporten. 

Som speditör utvecklar vi ständigt våra tjänster, som exempelvis vår egenutvecklade kundportal där våra kunder tar del av exklusiva funktionaliteter. I vår kundportal kan ni exempelvis följa transporten i realtid, jämföra och boka nya transporter samt hantera dokument digitalt. Vi kan också hjälpa till med att identifiera eventuella problem och hitta lösningar som passar verksamhetens förutsättningar och behov. Vi är med er genom hela processen, från bokning och lastning till förtullning och slutleverans. 

Modernt logistikföretag

Som logistikföretag är det primära målet att hjälpa våra kunder att få transporterna mer tidseffektiva men också mer kostnadseffektiva. Det ska vara enkelt och kännas tryggt att anlita ett logistikföretag som ska sköta hela leveranskedjan. Ett modernt logistikföretag kan frakta gods världen över utan att du som kund behöver engagera dig för mycket. Några exempel på vad vi på TKL Logistics gör för att effektivisera din transport är att vi kan hjälpa dig att kanalisera din transport genom en enda kontaktyta, vi hittar den mest lönsamma och optimala fraktmetoden för just din transport och vi sköter dessutom all dokumenthantering och tullkontakt – smidigt, tryggt och kostnadseffektivt.

Hos oss på TKL Logistics har du dessutom alltid en egen kontaktperson, vilket gör det ännu smidigare att få kontakt med rätt person vid frågor och funderingar. Du får också tillgång till vår kundportal där du som kund får flera förmånliga tjänster som exempelvis att du kan följa din transport i realtid eller hantera dokument direkt i portalen.

Kundportal Kontakta oss