Ska du importera från Kina? Är du osäker på vilken leveransmetod du ska välja? Vet du inte hur du kan tillgodose dina behov på bästa sätt? För att hjälpa dig och ditt företag välja rätt fraktmetod, presenterar vi på TKL Logistics de fyra olika transportsätten:

Lastbilsfrakt – snabb och flexibel på väg

Om man säger att man ska frakta från Kina till Sverige med lastbilstransport tror vissa att det kommer ta lång tid. I själva verket ligger ledtiden på ungefär två veckor och är bland de snabbaste alternativen att importera gods med. Förutom ledtid präglas lastbilsfrakt av andra styrkor som hög pålitlighet och god flexibilitet. Under oförutsägbara förhållanden till följd av exempelvis det kinesiska nyåret eller covid-19 påverkas ledtiden och leveranssäkerheten oftast väldigt lite i jämförelse med övriga transportsätt.

Sjöfrakt – ekonomiskt och klimatsmart

Majoriteten av global transport sker på vatten. Varför sjöfrakt är så populärt kan enkelt förklaras med dess två huvudstyrkor: det är väldigt ekonomiskt och det är väldigt miljövänligt. Som en rak motsats till flygfrakt har sjöfrakt den längsta ledtiden av samtliga transportalternativ. Från dörr till dörr på ungefär 45 dagar är det inte ett optimalt alternativ när tiden är pressad, utan ett alternativ för när du har planerade och förutsägbara transportflöden.

Flygfrakt – expressfart när den är som viktigast 

Att flygfrakt är den snabbaste fraktmetoden är inte oväntat – det kan gå så snabbt som 2-3 dygn om du väljer expresstjänster hos oss på TKL Logistics. Styrkan hos detta transportsätt är onekligen tidseffektiviteten. Men det många inte vet är att flygfrakt kan vara billigt – främst när du importerar låga volymer gods. När du väljer flygfrakt påverkas andra aspekter såsom miljö, men i dagens handelsklimat är flygfrakt med dess korta ledtid en nödvändighet för många, och en viktig del i logistikkedjan.

Tågfrakt – en hållbar balans

Är en balans mellan tid, ekonomi och miljöpåverkan viktigt för dig och ditt företag? Anser du att sjöfrakt är för långsamt, och att flygfrakt är för dyrt? Då kan tågfrakt vara rätt alternativ för dig. Med en ledtid på ungefär 23 dagar hittar du en attraktiv balans mellan tid och kostnad, samtidigt som du importerar klimatsmart. Tågfrakt är – likt lastbilstransport med dagliga avgångar och billiga fraktkostnader – ett flexibelt och pålitligt transportsätt.

TKL Kundportal – All transporthantering i en plattform

Vi på TKL Logistics vill ge dig full insyn och kontroll över alla dina frakter – världen över. Med vår kundportal kan du därför få världen att rulla med ett knapptryck. Via ett modernt och användarvänligt gränssnitt bokar du snabbt dina frakter och har full kontroll hela vägen från punkt A till punkt B. Däremellan har du under dygnets alla timmar tillgång till realtidsinformation gällande status för dina frakter.Läs mer eller kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan effektivisera ditt företags transporter. Välkommen till logistik som det borde vara!

Våra transportsätt Kontakta oss Vår kundportal