Ligger hållbarhet dig varmt om hjärtat? Prioriterar du låga fraktkostnader? Oavsett om du är importör av stora eller små volymer är containerfrakt ett kostnadseffektivt och tillförlitligt alternativ. Vi på TKL informerar dig om hur det fungerar att frakta varor i container från Kina till Sverige.

“En låda av järn” – frakta stabilt och säkert

Att sjöfrakt är ett billigt och hållbart alternativ råder det inga tvivel om, men det är även ett vinnande transportsätt när du vill frakta gods med hög säkerhet. Fraktcontainrar är byggda för att stå emot väder och vind och ser därmed till att ditt gods kommer fram i toppskick. Dessutom står dessa containrar stilla under hela transporten – ett stabilt och säkert alternativ.

Containerfrakt – från Kina till Sverige

Alla transportsätt har sina för- och nackdelar. Det är vida känt att sjöfrakt har en längre ledtid än till exempel flygfrakt. Vi brukar räkna med att sjöfrakt från Kina till Sverige tar cirka 45-50 dagar – från dörr till dörr.När du beställer sjöfrakt från Kina till Sverige finns det en hel del avgifter att hålla koll på, som till exempel moms, tullavgifter och exportklarering. Listan kan göras lång, men det är ingenting du behöver oroa dig för. Som din speditör besparar vi dig besväret och sköter allt – genom hela processen.

Frakta kostnadseffektivt – välj rätt container

Containerfrakt är de facto inte endast för importörer som köper stora kvantiteter från Kina. Även gods i mindre volymer fraktas via containrar. Därför finns det två vägar att gå, beroende på hur många kubikmeter du planerar att frakta.

  • LCL – Less than Container Load Vid något mindre volymer kan du skicka ditt gods i en samtransport, det vill säga i en del av en container. Vid val av LCL betalar du endast för den mängd gods du skickar.
  • FCL – Full Container Load Gods som kräver en container om 20 eller 40 fot fraktas via en så kallad Full Container Load. En fördel med att nyttja en separat container, FCL, är att du får mer frihet att välja de alternativ som passar dig och dina transportförutsättningar bäst.Genom att anpassa kvantiteten av varor efter antalet kubikmeter i en container kan du spara en hel del pengar. På så vis slipper du betala för utrymme du inte nyttjar och undviker extra kostnader som kan tillkomma när volymen överstiger kraven för hur mycket en container får innehålla.

TKL Kundportal – All transporthantering i en plattform

Vi på TKL Logistics vill ge dig full insyn och kontroll över alla dina frakter – världen över. Med vår kundportal kan du därför få världen att rulla med ett knapptryck. Via ett modernt och användarvänligt gränssnitt bokar du snabbt dina frakter och har full kontroll hela vägen från punkt A till punkt B. Däremellan har du under dygnets alla timmar tillgång till realtidsinformation gällande status för dina frakter.Läs mer eller kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan effektivisera ditt företags transporter. Välkommen till logistik som det borde vara!

Sjöfrakt Kontakta oss Vår kundportal