Flygfrakt är ett snabbt och smidigt transportsätt. Om det är det rätta valet påverkas av faktorer såsom mängden gods som ska fraktas, miljöpåverkan och totala kostnader. Den ofta avgörande aspekten för många – som vi tänkt informera om i den här artikeln – är ledtiden.

Säker tidsbesparing…

Att flyg är ett överlägset alternativ jämfört med andra transportsätt när det gäller att leverera gods snabbt råder det inga tvivel om — men hur fort går det egentligen? I snitt brukar ledtiderna sträcka sig mellan 5-7 arbetsdagar, vilket är en stor skillnad gentemot både tåg- och sjöfrakt. Om man har extra bråttom att få hem sitt gods från exempelvis Kina, kan denna tid med hjälp av en expressleverans kortas ned till så lite som 2-3 arbetsdagar. Som pricken över i:et kan flygfrakt faktiskt ibland vara det billigaste alternativet för att transportera mindre volymer med – något som kan vara svårt att tro. Förklaringen ligger i de olika vikt- och volymberäkningarna som görs för de olika fraktalternativen, där kostnaden för flygfrakt kan vara gynnsam vid mindre försändelser.

…med minimal ansträngning

Att frakta med flyg behöver inte vara komplicerat. Med hjälp av en speditör såsom TKL Logistics som erbjuder helhetslösningar är praktiskt taget det enda man behöver göra som kund att godkänna bokningen och sedan skicka faktura samt packlista. Sedan är det bara att invänta leveransen — resten ordnar vi på TKL, hela vägen fram till er dörr!

Såhär ser processen ut i korta drag:

→ När godset är klart lägger er leverantör en bokning till det lokala TKL-kontoret i exportlandet. → Bokningen uppdateras i vår kundportal så att du kan följa den. → Vi ordnar förtullningen av godset. → När godset landat på flygplatsen gör vi en förtullning. → Vi bokar in lastbilsfrakt till er med exakt leveransdatum. För mer information kring priser, flygfrakt, och vad som kan passa just dig och ditt företag – kontakta oss idag för att få veta mer! Kontakta oss Läs mer om flygfrakt