Det finns många aspekter att ha kontroll på när varor ska importeras från länder utanför EU. Inte minst för att logistikflöden ska fungera som planerat men också för att misstag kan bli dyra. Som aktör inom spedition med hela världen som spelplan förstår vi på TKL Logistics att det kan vara svårt att hålla sig uppdaterad i aktuella lagar och regler gällande import. Vi hjälper ert företag att säkerställa att era tullprocesser går rätt till, från punkt A till punkt B.

Förtullningsprocessen

En tulldeklaration talar om vilken vara som importeras, vilken tullavgift som ska betalas och om varorna omfattas av särskilda restriktioner. Det finns olika sätt att lämna en tulldeklaration på beroende av i vilket skede uppgifter kring deklarationen lämnas till Tullverket. Vi på TKL Logistics tar hand om hela processen med förtullning åt er när era varor anländer till Sverige – så ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Minska tidskrävande pappersarbete

Den som deklarerar varor som importerats från ett land utanför EU måste kunna visa upp de handlingar som styrker uppgifterna i tulldeklarationen om Tullverket begär det. Handlingar kan exempelvis bestå av fraktdokument, fakturor och packlistor. Dessa ska sparas tillsammans med tillhörande tulldeklaration i fem år. Därför lönar det sig att ha goda rutiner för hur dessa dokument och handlingar hanteras inom företaget så att ni vid en eventuell efterkontroll kan plocka fram dem. I TKL Kundportal samlar och sparar ni enkelt alla fraktdokument och handlingar på ett och samma ställe. Vid funderingar om era dokument kan ni alltid vända er till er personliga kontakt på TKL Logistics.

Få kontroll på fraktkostnaderna

I TKL Kundportal kan fraktkostnader enkelt beräknas genom att ange en registrerad leverantör, leveransadress, vikt, volym och antal kollin samt det fraktsätt man vill se priset på. Med den här funktionen kan ni minimera riskerna för oväntade kostnader och val av fraktsätt kan anpassas efter era prioriteringar.

Vill ni också använda TKL Kundportal?

Som kund till TKL Logistics får ni tillgång till TKL Kundportal. Dessutom har ni givetvis alltid tillgång till personlig service. Välkommen att kontakta oss för att veta mer om hur ni kan ta ert företags transporthantering till nästa nivå med hjälp av TKL Kundportal.

Vår kundportal Kontakta oss