Det utmanande läget i Röda Havsregionen innebär bland annat att fartygen behöver ändra sin rutt och segla runt Godahoppsudden i stället för att passera Suezkanalen, en förändring som ger cirka 10 extra dagar längre transittid. Rederierna har med anledning av situationen aviserat om tillägg i form av Contingency Surcharge, Operational Recovery Surcharge, och Emergency Peak Season etc.

Vi vill vara tydliga med att dessa utökade kostnader kommer att debiteras er per den 1 januari. Rederierna har dessutom sedan tidigare flaggat för att baspriset kommer att höjas från och med 1 januari vilket tillsammans med de nya utökade kostnadsaviseringarna kommer att påverka era övergripande logistikkostnader. Detta är tyvärr förändringar som är utom vår kontroll och en direkt konsekvens av ökade kostnader från våra transportpartners.  

Vi förstår att det är utmanande med ett högre kostnadsläge, längre transittider samt eventuella proppar i logistiksystemet. Vi vill dock försäkra er om att vi arbetar aktivt för att minimera påverkan på våra tjänster och samtidigt upprätthålla vår servicegrad och pålitlighet som ni förväntar er från oss.

De olika tilläggen som har aviserats från rederierna har inte satt sig fullt ut ännu, men vi återkommer med mer konkret information under nästa vecka.

Vi tackar för er support och vill samtidigt önska er en riktigt God Jul!

Publicerat: 2023-12-22

Logga in på kundportalen Kontakta oss