CLL Tower är koncernmodern där bolagen TKL Logistics & K-Bemanning  ingår. Koncernens bolag är verksamma inom olika branscher som omfattar spedition, bemanning och mjukvaruutveckling med en stark småländsk förankring på den globala marknaden. Koncernen har idag en omsättning på ca 980 milj SEK och har ca 135 anställda.

TKL Logistics ekonomifunktion hanteras idag på olika sätt i bolagen genom interna och externa resurser för respektive bolag. För att fortsätta vår positiva utveckling och effektiviseringsresa så söker vi nu en Ekonomichef.
En funktion inom koncernen för att centralisera och äga processen och på så sätt få en smidigare hantering och förståelse för koncernens ekonomi och resultat. Rollen är en expansion där du kommer ha stor möjlighet att påverka och utforma det vardagliga arbetet men även hela koncernens ekonomifunktion. 
Du kommer att vara stationerad på vårat toppmoderna huvudkontor i centrala Jönköping med möjlighet att arbeta från de olika bolagens lokalkontor som finns i Värnamo och Gislaved. 

I rollen som Ekonomichef på TKL Logistics kommer du att arbeta operativt men även strategiskt. Du kommer att ha en betydande och central roll där du verkar som ett aktivt stöd och rådgivare till koncernens ägare och beslutsfattare i respektive bolag. Tjänsten innebär ett proaktivt arbete med ekonomiska analyser kring verksamhetens olika affärsområden, erbjudanden och processer. En central uppgift blir även att effektivisera och utveckla ekonomifunktionen i respektive bolag där du kommer att ansvara för att förenkla rutiner, processer och att vidareutveckla de digitala arbetssätten så att de stödjer verksamheten på ett effektivt och hållbart sätt. Löpande kommer du att arbeta operativt med: 

  • Kund – och leverantörsreskontra
  • Lönehantering 
  • Löpande bokföring och redovisning
  • In och utbetalningar inom koncern
  • Fakturering 
  • Bokslutsarbete

Du är kontaktytan mot banker, revisorer och externa konsulter. Du jobbar aktivt med att utveckla företaget och ingår i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till VD.

Din profil
Vi söker dig som har en bred bakgrund inom ekonomiarbete såväl operativt som strategiskt på koncernnivå. 
För att trivas i rollen som Ekonomichef ser vi att du har ett  modernt och strategiskt tänk där du enkelt förstår samband och ser möjligheter till att ständigt förbättra befintliga processer. Du har ett naturligt driv och hittar nya lösningar för att att förenkla och effektivisera arbetssättet inom koncernen. Som person är du prestigelös, öppen och trygg där du naturligt skapar ett förtroende bland medarbetarna i organisationen. Vidare har du en analytiskt förmåga där du har lätt för att sätta dig in i olika branscher och förstå deras utmaningar. 
Har du tidigare erfarenhet av integrationer, sammanslagning av bolag samt företagsförvärv är detta meriterande. 

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar TKL Logistics med K-Bemanning AB. Vi ser fram emot ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du vill arbeta hos TKL Logistics. Din ansökan skickar du in via www.k-bemanning.se Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till ansvariga rekryterare Adam Sandström & Jonas Ölveteg, 076-129 67 27/ 070-581 12 99.

Till ansökan