Hamnstrejk

I Hamburgs hamn inleddes under morgonen 14 juli en 48 timmar lång varningsstrejk. Detta i samband med att hamnanställda hotar med att säga upp sig från sina jobb. Varningsstrejken förväntas medföra omfattande störningar av hamnens verksamhet i alla hamnterminaler och dess lastbilsrörelser.
Stort tack för er support, ni är som vanligt alltid välkomna att höra av er med eventuella frågor och funderingar!

Tågförseningar

Det råder ett väldigt högt tryck på tågfrakten i och från Kina, vilket väntas resultera i förseningar och längre ledtider under juli och augusti. Platsbrist både på terminaler och järnvägar i landet beror på en kombination av flera anledningar.

Utöver den bestående globala efterfrågan på varor från Kina har nu flera kinesiska städer öppnat upp igen efter corona-nedstängningar. Samtidigt har mängden transporter från Kina till Ryssland ökat kraftigt sedan sanktionerna som utfärdats mot Ryssland till följd av kriget i Ukraina.

Så länge som den globala sjöfrakten har fortsatta problem med störningar och förlängda ledtider väntas inte efterfrågan på tågfrakt minska.

Vi på TKL håller oss själva och er kunder informerade och gör som alltid allt vi kan för att era transporter ska komma fram så snabbt och smidigt det går under omständigheterna.

Publicerat: 2022-07-14

Vår kundportal Kontakt