För att säkerställa smidiga leveranser för era bilsändningar i Europa vill vi påminna om vikten av att planera och boka era sändningar i god tid, framförallt kring kortveckorna som våren erbjuder. Genom att förutse och planera i förväg kan vi optimera era leveranser och undvika eventuella förseningar.

Spotraterna för sjöfrakt från Fjärran Östern sköt i höjden i början av krisen i Röda Havet men återgick till lägre nivåer som har legat ganska stilla sedan i mitten av mars. På grund av den tidskrävande rutten runt Afrika har den förväntade överkapaciteten hos rederierna nu planat ut och i samband med en högre efterfrågan aviserar rederierna sjöfraktshöjningar från och med den 1 maj, vilket medför att vi behöver justera vår PSS till nedan nivåer. Vi ser även framför oss ett antal blank sailings, som kan vara en faktor som kommer att trycka upp priserna något ytterligare. Vi håller er uppdaterade om utvecklingen.

  • PSS from ETD 1 maj: USD70w/m för LCL och USD1800/20’ respektive USD3200/40’ för FCL

Med huvudfokus på att få hem er last kan vi behöva gå utanför prisramarna från offererad (sjöfrakt + PSS) till en förhöjd kostnadsbild.

Vi vill gärna att ni kontaktar oss med eventuella frågor och funderingar, så försöker vi lösa det som behöver lösas tillsammans.

Stort tack för er support!

Publicerat: 2024-04-30

Logga in på kundportalen Kontakta oss